Już 3 lutego, czyli za niecałe 3 tygodnie, w gdańskim AmberExpo rozpocznie się największe wydarzenie branży gastronomicznej w województwie pomorskim - 6. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Uczestnicy będą mieli okazję poznać nowe trendy, rozwiązania i oferty firm działających w polskiej branży gastronomicznej.
Podczas tegorocznej edycji targów odbędzie się wiele prelekcji, prezentacji i pokazów. Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”, opowie m.in. jak smacznie przygotować tatara z przegrzebków czy zupę z homara. Charles będzie także podpisywał swoją nową książkę „Imprezownik kulinarny”.
Jako, że data FOOD-to-GO zbiega się z Tłustym Czwartkiem, na targach będzie można poznać receptury na początki, faworki oraz wiele innych wypieków i deserów. Nie zabraknie także pokazów mistrzów cukiernictwa. Krzysztof Trzópek zaprezentuje sposoby dekorowania tortów, Tomasz Deker oczaruje publiczność deserami monoporcyjnymi, a Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego Małgorzata Weber podzieli się swoją wiedzą o najnowszym trendzie mody w serwowaniu przekąsek i deserów - SHOT TO GO.
Nowością tegorocznej edycji będzie Strefa Inteligentna Restauracja, gdzie wystawcy zaprezentują najnowsze zdobycze technologiczne stosowane w lokalach gastronomicznych, takie jak m.in. aplikacje mobilne, interaktywny stół, inteligentny system GOPOS oraz zautomatyzowane systemy zarządzania i sterowania restauracja.
Na targach nie zbraknie również Strefy Bezglutenowej. Przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej opowiedzą o wprowadzeniu do restauracji potraw menu składającego się bezglutenowych.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
W dniach 8–10 czerwca 2025 roku Karkonosze i Góry Izerskie staną się centrum branży eventowej i konferencyjnej w Polsce. Wszystko za sprawą Górskie MICE Summit II – prestiżowego wydarzenia skierowanego do profesjonalistów z sektora MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions). To unikalna okazja, by w górskim klimacie połączyć networking, inspirujące spotkania i prezentacje nowoczesnych rozwiązań dla organizatorów eventów.
Hotel *** Dworek Wapionka to wyjątkowe miejsce, które łączy klimat wiejskiego dworku z nowoczesnym komfortem.
Hotel Kopieniec Fizjo-Med & SPA to wyjątkowy czterogwiazdkowy obiekt, który harmonijnie łączy nowoczesne udogodnienia z góralską tradycją.