Czekolada to prawdziwy przysmak, któremu większość nie jest w stanie się oprzeć. Chcąc wyjść na przeciw oczekiwaniom swoich gości, hotele konferencyjne Mercure przygotował ofertę ręcznie robionych pralin w ramach kampanii Sweet Secret by Mercure.
Obiekty szkoleniowe Mercure zmieniają się każdego dnia i starają się zaskakiwać oryginalnymi pomysłami. Jednym z nich jest produkcja ręcznie wyrabianych pralin. W ofercie nowych czekoladowych przysmaków znalazły się m.in. słodycze z białej czekolady z dodatkiem trawy cytrynowej oraz przypraw. W ramach akcji Sweet Secret by Mercure w hotelowych restauracjach i barach pojawiło się nowe menu zawierające aromatyczną kawę Gourmand z trzema wykwintnymi pralinami, a także czekoladowe ciastko z lodami.
- Czekolada pod różnymi postaciami obecna jest w menu naszych hoteli cały rok. W naszej kulturze i tradycjach kulinarnych dość sporym zaskoczeniem jest to, że wykorzystywana jest również, jako doskonale komponujący się składnik do dań mięsnych, szczególnie dziczyzny, drobiu oraz owoców morza z rybami włącznie. Takie dania naszym gościom proponujemy jesienią i zimą. Obecnie w ramach kampanii Sweet Secret by Mercure smak czekolady odkrywamy na nowo za sprawą ręcznie robionych pralin. W tym roku wyjątkowa czekoladka Mercure zaskakuje swoim orzeźwiającym smakiem, który uzyskano dzięki połączeniu trawy cytrynowej, białej czekolady i tajemniczych przypraw – powiedział Paweł Anders, dyrektor projektu Winestone w Orbis S.A.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Hotel *** Dworek Wapionka to wyjątkowe miejsce, które łączy klimat wiejskiego dworku z nowoczesnym komfortem.
Hotel Kopieniec Fizjo-Med & SPA to wyjątkowy czterogwiazdkowy obiekt, który harmonijnie łączy nowoczesne udogodnienia z góralską tradycją.
Hotel Lavender to stylowy, trzygwiazdkowy obiekt, zlokalizowany w zabytkowej kamienicy przy ulicy Długiej 49 w Krakowie.