Obiekt konferencyjny Radisson Blu Kraków od czerwca umożliwia gościom próbowanie letnich potraw. W hotelowej restauracji Milk&Co pojawiło się bowiem nowe, wakacyjne menu.
Krakowski Radsson Blu stara się stale wychodzić naprzeciw oczekiwaniom gości i zapewniać im niezapomniany pobyt. Czynnikiem wpływającym na zadowolenie klientów z pewnością jest wyśmienita kuchnia hotelowej restauracji Milk&Co, która z pierwszym czerwca wprowadziła wakacyjne menu. Szef kuchni Stanisław Bobowski zawarł w nim przede wszystkim potrawy ze świeżych, lokalnych produktów skomponowane zarówno w klasyczny jak i oryginalny i niepowtarzalny sposób.
- W nowej karcie staraliśmy się uwzględnić ulubione dania naszych gości. Niektóre z nich pojawiają się w nowych odsłonach, jednak jest też sporo zachwycających smakiem nowości – jak grillowane polędwiczki wieprzowe ze wspaniałym sosem z musztardy wieloziarnistej. Nasze wakacyjne menu pełne jest różnorodnych i świeżych smaków, sezonowych produktów oraz słonecznych kolorów – mówi Stanisław Bobowski.
W nowej karcie pojawią się przede wszystkim dania z ryb, z których słynie restauracja Milk&Co. Wśród tych propozycji znajdzie się m.in. halibut ze świeżymi warzywami, łosoś z czarnym makaronem i cukinią czy sandacz z kaszą jaglaną. W menu wkomponowane zostały także dania mięsne takie jak jagnięcina z puree z ziemniaków i polędwiczki wieprzowe czy krem z zielonych warzyw i tarta z kozim serem.
- Bardzo serdecznie zachęcamy do poznania nowych smaków restauracji Milk&Co. Miłośników kuchni i gotowania zapraszamy także do wzięcia udziału w lekcjach gotowania z naszym Szefem Kuchni Stanisławem Bobowskim. To wspaniała okazja by pod okiem mistrza nauczyć się przygotowywać między innymi potrawy z naszego nowego menu ale nie tylko - mówi Miłosz Kowalski, Sous Chef obiektu konferencyjnego Radisson Blu Hotel Kraków.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
W dniach 8–10 czerwca 2025 roku Karkonosze i Góry Izerskie staną się centrum branży eventowej i konferencyjnej w Polsce. Wszystko za sprawą Górskie MICE Summit II – prestiżowego wydarzenia skierowanego do profesjonalistów z sektora MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions). To unikalna okazja, by w górskim klimacie połączyć networking, inspirujące spotkania i prezentacje nowoczesnych rozwiązań dla organizatorów eventów.
Hotel *** Dworek Wapionka to wyjątkowe miejsce, które łączy klimat wiejskiego dworku z nowoczesnym komfortem.
Hotel Kopieniec Fizjo-Med & SPA to wyjątkowy czterogwiazdkowy obiekt, który harmonijnie łączy nowoczesne udogodnienia z góralską tradycją.