Hyatt Place Kraków przygotowuje się do otwarcia. W ostatnich dniach otrzymaliśmy informację, że nowy hotel w Krakowie ma już swojego Szefa Kuchni. Stanowisko executive chef obejmie Miłosz Kowalski.
Pan Miłosz wcześniej pełnił funkcję dyrektora kulinarnego Pieniny SPA Resort w Szczawnicy, a jeszcze wcześniej był szefem kuchni w hotelu Puro Kraków Kazimierz.
Swoją gastronomiczną karierę rozpoczął pod koniec ubiegłego tysiąclecia, w 1998 roku, jako kucharze w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. 7 lat później został szefem kuchni w Hotelu Royal w Krakowie, a rok później trafił do angielskiego Birmingham, gdzie pracował jako chef de partie w Mallory Court Hotel oraz jako sous chef w Ashone Hill.
Do Polski wrócił w 2010 roku i objął stanowisko szefa kuchni w sieciowej firmie cateringowej Eurest. Po drodze do Hyatt Place Kraków zdobywał jeszcze doświadczenie w takich miejscach, jak Radisson Blu Kraków, Hilton Garden Inn Airport Kraków, Puro Hotelu Kraków Kazimierz i Pieniny SPA Resort (o czym napisaliśmy już wcześniej).
Gratulujemy! Mamy nadzieję, że nowe stanowisko przyniesie wiele sukcesów!
INFORMACJA PRASOWA
fot. Greg Rygiol (www.4more.pl) / strona https://miloszkowalski.pl/
Najnowsze artykuły
Już wkrótce premiera 12. edycji rocznika Event Katalog | usługi & obiekty eventowe oraz raportu branżowego Event Katalog Plus.
W dniach 8–10 czerwca 2025 roku Karkonosze i Góry Izerskie staną się centrum branży eventowej i konferencyjnej w Polsce. Wszystko za sprawą Górskie MICE Summit II – prestiżowego wydarzenia skierowanego do profesjonalistów z sektora MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions). To unikalna okazja, by w górskim klimacie połączyć networking, inspirujące spotkania i prezentacje nowoczesnych rozwiązań dla organizatorów eventów.
Hotel *** Dworek Wapionka to wyjątkowe miejsce, które łączy klimat wiejskiego dworku z nowoczesnym komfortem.