W dniach 18-20 maja 2016 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbywa się ósma edycja Europejskiego Kongresu Gospodarczego (EEC), organizowanego przez PTWP Event Center Sp. z o.o. Obsługa cateringowa tego prestiżowego wydarzenia powierzona została Mazurkas Catering 360° - firmie z wieloletnim doświadczeniem w organizowaniu imprez biznesowych na tak dużą skalę.
Przez 3 dni trwania kongresu firma obsłuży blisko 8 000 osób. Gości kongresu w strefie Premium i VIP, podczas przerw kawowych, lunchów w formie bufetowej, a także podczas uroczystych kolacji i bankietów, jak również w specjalnie zbudowanej restauracji przygotowanej na wydanie 3 000 posiłków dziennie. Dodatkowo Mazurkas Catering 360° zapewnia catering na ośmiu stoiskach wystawców kongresu, dla łącznej liczby ponad 550 osób. Wydarzenie obsługuje 100 kelnerów i 20 kucharzy oraz blisko 40 osób załogi odpowiedzialnej za logistykę, transport i inne obszary realizacyjne.
W najważniejszym wydarzeniu gospodarczym w Europie Centralnej bierze udział blisko 8 tys. gości – reprezentantów świata biznesu, nauki, polityki i mediów z krajów europejskich, a także Azji i Afryki. Podczas trzydniowego kongresu, wśród blisko stu debat i dyskusji, zaplanowane zostały m.in. fora współpracy gospodarczej: Afryka-Europa Centralna i Europa-Chiny, a także spotkania gospodarcze: Polska-Kraje Półwyspu Arabskiego, Indie-Europa Centralna i - po raz pierwszy na kongresie - Polska-Japonia.
Foto: European Economic Congress i Mazurkas Catering 360
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Hotel Windsor**** to elegancki obiekt urzekający pałacową architekturą położony w spokojnej okolicy nad Zalewem Zegrzyńskim, niespełna 30 minut od Warszawy.
Hotel Lord**** to luksusowy hotel położony niedaleko Lotniska Chopina oraz w odległości 7 minut od centrum Warszawy.
Konferencja w górach? To możliwe w Blue Mountain Resort Szklarska Poręba!