Już 6 kwietnia rozpoczną się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro. Tegoroczna edycja jednej z największych imprez branży HoReCa w Polsce będzie 20 odsłoną - Targi EuroGasto odbywają się nieprzerwanie od 1997 roku.
Na Targach EuroGastro prezentują się głównie firmy oferujące wyposażenie zaplecza kuchennego, restauracji i barów, producenci napojów i żywności oraz producenci produktów i półproduktów dla gastronomii. Dla odwiedzających jest to okazja poznania nowych ofert i rozwiązań, a także nawiązania niezwykle cennych relacji biznesowych.
Historia targów sięga 1997 roku. Na warszawskim Torwarze zabrało się wtedy 60 wystawców. Cztery lata później ich liczba zwiększyła się dwukrotnie. Obecnie swoje produkty i usługi prezentuje tu około 300 firm, a Targi EuroGastro stały się jednym z najważniejszych wydarzeń branży gastronomicznej w kraju.
Nieodłącznym elementem imprezy są liczne konkursy. W kalendarz targów na stałe wpisał się konkurs „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa oraz Olimpiada Kawy. Konkursy organizowane są przede wszystkim dla kucharzy, barmanów, sommelierów, baristów, cukierników, a także nauczycieli szkół gastronomicznych. Biorąc udział w konkursach dają sobie szanse zaprezentowania swoich umiejĘtności przed jury złożonym z wybitnych szefów kuchni i autorytetów z branży.
20. jubileuszowa edycja Targów EuroGastro odbędzie się w dniach 6 -8 kwietnia 2016 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Hotel *** Dworek Wapionka to wyjątkowe miejsce, które łączy klimat wiejskiego dworku z nowoczesnym komfortem.
Hotel Kopieniec Fizjo-Med & SPA to wyjątkowy czterogwiazdkowy obiekt, który harmonijnie łączy nowoczesne udogodnienia z góralską tradycją.
Hotel Lavender to stylowy, trzygwiazdkowy obiekt, zlokalizowany w zabytkowej kamienicy przy ulicy Długiej 49 w Krakowie.