Homar - to brzmi luksusowo. A co jeśli wrzucimy kawałki homara w maślaną bagietkę i podamy z frytkami? :) Na taki pomysł wpadła załoga restauracji The Loft, która działa przy Hotelu Campanile w Warszawie. Cena za zestaw z frytkami i napojem - 130 zł, a to wszystko w ramach międzynarodowego eventu kulinarnego, w którym udział wezmą również restauracje działające przy wybranych hotelach Campanile we Francji i Hiszpanii.
Solidna porcja homara w sosie majonezowo-musztardowym umieszczona w maślanej bułce w formie kanapki, z napojem i idealnie wysmażonymi frytkami powinna zadowolić nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Lobster Roll, bo tak brzmi nazwa tej ekstrawaganckiej kanapki, można zjeść od 13 września w restauracji hotelu Campanile, ale tylko do 27 września lub do wyczerpania zapasów. Wszystkie zainteresowane nową pozycją w menu osoby zachęcamy więc do pośpiechu. Szkoda, by taka limitowana oferta przeszła nam koło nosa, a właściwie to koło języka i kubków smakowych :)
– Lobster Roll trafia do naszego menu w ramach akcji zainspirowanej przez francuską centralę marki Campanile. W polskich realiach kanapka może wydawać się dość ekscentryczna, ale na pomysł serwowania homara w formie zbliżonej do hot doga wpadli już w pierwszej połowie XX wieku Amerykanie i danie to po dziś dzień jest bardzo popularne u wybrzeży Nowej Anglii, gdzie poławia się homary. Niemniej w Polsce te skorupiaki wciąż kojarzą się przede wszystkim z kuchnią luksusową. Tym bardziej cieszymy się, że możemy zaskoczyć naszych gości czymś nietypowym i zaprosić ich do wspólnej zabawy w odkrywanie nieczęsto spotykanych w nad Wisłą połączeń smakowych. Takie podejście do gastronomii nie tylko wpisuje się w charakter marki Campanile, ale także pozwala pracownikom naszych restauracji na twórcze rozwijanie własnych talentów – mówi Danuta Marcinkowska, PR & Marketing Coordinator, Louvre Hotels Group.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Coraz większymi krokami zbliża się premiera Multimedialnego Parku Rozrywki QUERION
w Piechowicach. Unikalne w europejskiej skali miejsce, w którym zarówno ściany, sufit jak i podłoga będą opowiadać historie za pomocą najnowocześniejszych technologii, przyjmie pierwszych gości już wiosną przyszłego roku.
Już wkrótce premiera 12. edycji rocznika Event Katalog | usługi & obiekty eventowe oraz raportu branżowego Event Katalog Plus.
W dniach 8–10 czerwca 2025 roku Karkonosze i Góry Izerskie staną się centrum branży eventowej i konferencyjnej w Polsce. Wszystko za sprawą Górskie MICE Summit II – prestiżowego wydarzenia skierowanego do profesjonalistów z sektora MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions). To unikalna okazja, by w górskim klimacie połączyć networking, inspirujące spotkania i prezentacje nowoczesnych rozwiązań dla organizatorów eventów.