20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to niepowtarzalna okazja do zdobycia wiedzi i umiejętności związanych z zarządzaniem i marketingiem w gastronomii. Podczas targów, które odbędą się w dniach 6-8 kwietnia w Warszawie, będą miały miejsce szkolenia i konferencje z udziałem ekspertów z branży.
Targi EuroGastro kierowane są przede wszystkim do osób zarządzających hotelami, restauracjami, barami, kawiarniami i wszelkimi innymi punktami gastronomicznymi. Osoby te będą mogły zapoznań się z najnowszymi trendami w sektorze HoReCa oraz spotkać się z ekspertami, którzy chętnie podzielą się swoimi doświadczeniami podczas sesji merytorycznych.
Historie sukcesu
Pierwszego dnia targów odbędzie się szkolenie "Jak efektywnie zarządzać biznesem gastronomicznym", które zorganizuje magazyn Restauracja. W trakcie spotkania poruszone będą zagadnienia związane z kontrolą jakości, motywacją pracowników czy z konstruowaniem karty dań. Uczestnicy dowiedzą się także, jakie informacje biznesowe można wyczytać z rachunku zysków i strat. Szkolenie przeprowadzi Piotr Komór z Hard Rock Cafe w Warszawie wraz z Piotrem Gajewskim z Santa Fe Partners. Spotkanie rozpocznie się o 13:00 i będzie trwało do 15:30. Koszt szkolenia to 199 zł netto.
Siła rekomendacji
Klienci coraz chętniej dzielą się wrażeniami z odwiedzanych przez nich lokali w Internecie. Podczas bezpłatnej konferencji pt. „Jak opinie dostępne w sieci z rynku HoReCa wpływają na podejmowanie decyzji”, Daniel Rozy z portalu Zwiadowca.pl. wskaże w jaki sposób je wykorzystać, by były źródłem biznesowej wiedzy, a także jak uczynić z nich użytek w komunikacji w mediach społecznościowych. Konferencja odbędzie się drugiego dnia targów w godzinach 10:30-11:15.
Skuteczna reklama
Firma AF Media, właściciel serwisu GdzieZjeść.info, zorganizuje spotkanie "Reklama restauracji - dobór mediów, tworzenie materiałów, budżet, terminy, nadchodzące trendy, opinie w sieci…”. Jest to propozycja dla osób, które już funkcjonują w biznesie gastronomicznym, ale także dla tych, które dopiero zamierzają otworzyć lokal. Na szkoleniu Anna Dębska opowie o praktycznej stronie przygotowania działań marketingowych, które pozwolą osiągnąć zamierzone cele. Szkolenie odbędzie się 7 kwietnia w godzinach 11:30-14:30. Opłata za udział wynosi 49 zł netto.
20. jubileuszowa edycja Targów EuroGastro odbędzie się w dniach 6-8 kwietnia 2016 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Rejestracja online na targi upoważnia przedstawicieli branżowych do 50% zniżki na bilet wstępu.
Najnowsze artykuły
Hotel *** Dworek Wapionka to wyjątkowe miejsce, które łączy klimat wiejskiego dworku z nowoczesnym komfortem.
Hotel Kopieniec Fizjo-Med & SPA to wyjątkowy czterogwiazdkowy obiekt, który harmonijnie łączy nowoczesne udogodnienia z góralską tradycją.
Hotel Lavender to stylowy, trzygwiazdkowy obiekt, zlokalizowany w zabytkowej kamienicy przy ulicy Długiej 49 w Krakowie.