28 października odbyła się gala podsumowującą tegoroczną edycję Forum Rynku Gastronomicznego. Gala Food Business Forum była okazją do wręczenia nagród w konkursie Food Business Awards, w którym wyróżnienie zdobył głogowski obiekt konferencyjny sieci Qubus Hotel.
Forum Rynku Gastronomicznego to wyjątkowe wydarzenie branżowe, które dzięki swemu niesłabnącemu powodzeniu, w tym roku dobyło się po raz kolejny. Impreza stała się okazją do wymiany poglądów, nawiązania cennych relacji biznesowych, a także wyłonienia obiektów konferencyjnych z najlepszą kuchnią.
Konkurs Food Business Awards 2014 w tym oku zorganizowany został juz po raz 3. Zmaganie w 14 kategoriach miało na celu promocję najlepszych punktów gastronomicznych w Polsce, w tym także restauracji hotelowych najlepszych obiektów konferencyjnych.
W tym roku spośród 170 uczestników wyłoniono 14 zwycięzców oraz 28 wyróżnionych lokali. Jednym z nich był także Qubus Hotel Głogów, który nominowano do nagrody za najlepsze menu.
- Bardzo cieszymy się z wyróżnienia, to dla nas znak, że proponujemy w karcie menu naprawdę oryginalne, wysokiej jakości potrawy. Jest ono zresztą od lat doceniane zarówno przez gości hotelowych jak i mieszkańców Głogowa. Wyróżnikiem karty jest też z pewnością umiejętność wykorzystania produktów sezonowych oraz to, że jej kreatorami są najlepsi kucharze w całej sieci. Dodatkowym atutem jest również to, że Szef Kuchni w Qubus Hotel Głogów zdobył w tym roku mistrzostwo Polski w barbecue, a na początku 2014r. nasza restauracja przeszła designerski lifting – powiedział Mariusz Kaczmarski, Dyrektor hotelu.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
Hotel *** Dworek Wapionka to wyjątkowe miejsce, które łączy klimat wiejskiego dworku z nowoczesnym komfortem.
Hotel Kopieniec Fizjo-Med & SPA to wyjątkowy czterogwiazdkowy obiekt, który harmonijnie łączy nowoczesne udogodnienia z góralską tradycją.
Hotel Lavender to stylowy, trzygwiazdkowy obiekt, zlokalizowany w zabytkowej kamienicy przy ulicy Długiej 49 w Krakowie.