Jesień to okres kiedy pogoda często zniechęca, czego zdecydowanie nie można powiedzieć o potrawach tego sezonu. Świeże grzyby czy dziczyzna to sztandarowe potrawy jesieni co zdecydował się wykorzystać krakowski hotel Radisson Blu wprowadzając do menu leśne przysmaki.
Radisson Blu Hotel Kraków słynie ze swego profesjonalizmu oraz bogatej oferty usług. Do użytku oddaje komfortowe pokoje, zaplecze konferencyjne oraz wiele usług dodatkowych. Ciekawym miejscem tego obiektu jest również hotelowa restauracja z bufetem Surf&Turf. To właśnie tam, w ramach sezonowych zmian kulinarnych wprowadzono nowe menu. W październiku, w karcie lokalu znaleźć będzie można najciekawsze kompozycje z dziczyzny w towarzystwie grzybów leśnych.
- Październik jest jednym z moich ulubionych miesięcy. Uwielbiam grzyby i dlatego zawsze włączamy je do menu naszej restauracji. W tym miesiącu w ramach Bufetu Surf&Turf serwować będziemy carpaccio z polędwicy jelenia podawane z marynowanymi grzybami czy pasztet z dzika z polędwiczką z sarny z borowikami podany na konfiturze ze śliwek – wyjaśnia Stanisław Bobowski, Executive Szef Radisson Blu Hotel Kraków.
Prócz wymienionych nowości w karcie pojawią się również sezonowe ryby oraz mięsa. Goście korzystać mogą z jesiennych propozycji do końca miesiąca w czwartki, piątki oraz soboty.
INFORMACJA PRASOWA
Najnowsze artykuły
A może nad może? Konferencja nad brzegiem wody to idealny scenariusz na udaną imprezę.
Organizacja konferencji w okolicach Warszawy to idealne rozwiązanie. Bliskość nowoczesnej infrastruktury oraz pełne pięknej natury otoczenie sprzyja każdemu spotkaniu.
Pobyt w górach to nie tylko piękne krajobrazy, piesze wycieczki i regionalny klimat, to także luksusowy relaks i odprężenie w eleganckich hotelach!